A kőrestaurátorok új esélyt adnak a kőszobroknak, műemlékeknek!

A kőrestaurátorok új esélyt adnak a kőszobroknak, műemlékeknek!

Legyen szó kerti dekorációról, vagy egy műemlék felújításáról, a kő a legkedveltebb alapanyagnak számít, ugyanis a felhasználásával rendkívül masszív és időtálló tárgyak hozhatóak létre. Sajnos azonban egy bizonyos idő után minden elhasználódik, így a kő is, mivel számtalan hatásnak van kitéve, elég csak az időjárási tényezőkre, vagy a szándékos rongálásra gondolni. Bármi miatt is legyen szükség az eredeti állapot visszaállítására, egy kőrestaurátor közreműködésével a műemlékek és a kőszobrok új esélyt kaphatnak.

A kőrestaurátorok legfőbb feladata, hogy helyreállítsák a kőből készült tárgyak és műemlékek, dekorációk felszínét. Alapos és precíz munkával eltávolítják az időjárás által okozott elszíneződéseket, az esetleges szándékos rongálás nyomait, majd megtisztítják és – igény szerint – fényezik a kő felületét.  A szakemberek segítségével újra az eredeti állapotba kerülnek a szobrok és műemlékek, így megőrizve az utókor számára az értékes, kőből készült, látványos kompozíciókat.

A műemlékek, kőszobrok, egyéb kőből készült kerti dekorációk kapcsán nem érdemes megvárni az utolsó pillanatokat a helyreállítást illetően. Bármilyen sérülést észlel a felületen, mihamarabb forduljon kőrestaurátorhoz, ugyanis, ha időben felkeresi a szakembert, ő rövid időn belül képes orvosolni a felmerülő hibákat. Ha nem így cselekszik, a felületi hibák komoly, akár végzetes hibákat is okozhatnak, így pedig nem lehet kivitelezni a műemlékek, szobrok megmentését. Ez értelemszerűen nagyobb anyagi kiadással is jár!

Ha Ön sem szeretné megvárni az utolsó pillanatokat, és mihamarabb szüksége lenne kőrestaurátorra a kőszobrok helyreállításához, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén! Legyen szó bármilyen kőből készült kompozícióról, precíz és pontos munkával újjávarázsoljuk, így a végeredmény olyan, mintha soha érte volna semmilyen káros hatás a kő felületét. A minőségi szolgáltatást garantáljuk!