Ha tapasztalt, szakértő partnert keres műemlék restauráláshoz, keressen minket!

Egy műemlék rengeteg féle lehet. Ami azonban mindegyikben közös, hogy hatalmas értéket képviselnek anyagi és eszmei szempontból egyaránt. A műemlékek többnyire valaminek a jelképei, valamilyen jeles eseményé vagy személyé, helyszíné, sőt egyes esetekben egész nemzeteké. Azonban ezek az alkotások sem örökéletűek, az idő múlása rajtuk is jól látható nyomokat hagy. Sajnos gyakran előfordul az is, hogy a műemlékek vandalizmus áldozataivá válnak.

Összességében tehát elmondható, hogy a műemlékek előbb vagy utóbb felújításra szorulnak. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a munkát kiváló szakember végezze. A cél ebben az esetben ugyanis az eredeti állapot pontos visszaállítása. Nem ugyanaz a helyzet, mint egy ház esetében, ahol a felújítás többnyire valamilyen átalakítást takar. A műemlékeknél, épp a mögöttes tartalom miatt, amit képviselnek, általában ragaszkodni kell az eredetei külsőhöz. A műemlék felújítási munkálatokat végző személy vagy személyek feladata pontos tervezéssel és kivitelezéssel elérni, hogy a műemlék régi fényében tündökölhessen!
A műemlék felújításnak nagyon szigorú szabályai vannak.

Többszintű engedélyeztetés, alapos dokumentáció a munka előtt, közben és után. A legtöbb esetben szükséges szakrestaurátori közreműködés és felügyelet. Kiváló szakmai múlttal és elismeréssel bíró kollégákkal vagyunk kapcsolatba, aminek köszönhetően bármilyen volumenű munkát tudunk kivitelezni. Bizonyítékok erre a referencia munkáink, amik önmagukért beszélnek.

Kérjük, amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A műemlék restaurálásról bővebben

Cégünk elsősorban a kőfaragás területén nyújt szolgáltatásokat, így vállalunk sírkő készítést különböző nemes anyagokból, de faragunk ablakpárkányokat, kandalló burkolatot vagy akár síremléket és konyhapultot is. Elsősorban nemes anyagokkal, gránittal, márvánnyal dolgozunk, hiszen ezekből lehet igazán tartós és esztétikus darabokat készíteni.

Foglalkozunk azonban műemlékek restaurálásával is, mely tevékenység nagy szakértelmet és aprólékos munkát kíván művelőjétől. A műemlék restaurálás a műemlékek helyreállításának egyik módja, melynek keretein belül sor kerül a sérült műemlék eredeti állapotának visszaállítására, a sérült vagy kopott részek kijavítására. A helyreállítás egyik fontos szempontja, hogy a munkálatok során ne sérüljön a műremek hitelessége, ezért körültekintően kell eljárni a szerkezet, anyag és megjelenés kérdésében, hogy ugyanolyan maradjon, mint amilyennek az adott korban a művész létrehozta azt.

Vállalkozásunk magasan képzett és gyakorlott mesteremberekből álló csapat segítségével képes elvégezni a legkényesebb műemlék restaurálási feladatokat is. Forduljon hozzánk bizalommal és bízza ránk az eredeti állapot tökéletes visszaállításának feladatát!

Tudnivalók a restaurálás alapfogalmairól

A restaurálás fogalma a műemlékek állapotának megőrzését jelenti, bővebben a műemlék részeit, berendezéseit, tartozékait érintő beavatkozások összessége. Ezek a beavatkozások lehetnek feltárások, konzerválások vagy éppen esztétikai helyreállítás, amit például a kőrestaurátor is végezhet. Mindezeknek a tevékenységeknek megvan a maga célja, mégpedig az, hogy elősegítsék az adott műemlék értékeinek felismerését, megismertetését és megőrzését.

A feltárás folyamata során csupán annyi a célja a szakembereknek, hogy a műemléket elfedő, legtöbbször földréteget óvatosan és szakszerűen eltávolítsák, felszínre hozva ezzel a műemlék elfeledett részeit.
A megóvás és a konzerválás különféle feladatainak egy célja van, mégpedig az, hogy megtartsák az adott műemlék jellegzetességeit. Ezen kívül fontos a szerkezet megerősítése, a szennyeződések eltávolítása, az állapot megerősítése és a károsodási folyamatok megfékezése.

Végül az esztétikai helyreállítás az utolsó simítások közé tartozik, mely során a kőrestaurátor elősegíti a külső jegyek, a részletek láthatóbbá, élvezhetőbbé tételét.
Forduljon hozzánk bizalommal, ha műemlék felújításhoz keres kőrestaurátort!

Néhány szóban a restaurálásról

A kulturális javaink olyan tárgyak, emlékek, művészeti alkotások, amelyek utánozhatatlan művelődéstörténeti értékeket és emlékeket képviselnek. Ezek jelentősége a művészettörténet, a régészet, a néprajz és más tudományágak alapjait képezik, ezért kiemelt fontosságú eredetiségüket és valódiságukat megőrizni gyermekeink és akár az ő gyermekeik számára is.

A kőszobrok és műemlékek hiteles megőrzése és restaurálása egy rendkívül felelősségteljes feladat. Munkánk során szem előtt tartjuk és rendkívüli módon odafigyelünk az értékek megőrzésére.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk kőrestaurátori és homokfúvási munkálatokban egyaránt. A homokfúvás kiválóan alkalmas a kőépítmények vagy kőfelszínek tisztítására. Ezt követően a kő szinte teljesen megújul, és öröm ránézni. Segítségével egyszerűen, a felület károsítása nélkül eltávolíthatjuk az időjárás okozta elszíneződéseket.

Műemlék restaurálás lelkiismeretesen, precízen

műemlék restaurálás

Szeretné a legjobb szakembereket megtalálni a műemlék restauráláshoz? Keressen bennünket, csapatunknak fontosak az emlékek, a minőség garantált!

Nagyon sok olyan műemlék van az országban, amelyeknél egyre sürgetőbb lenne a restaurálás. Enélkül szép lassan elvesznének, az idő felemésztené ezeket a csodálatos alkotásokat, ez pedig nagy kár lenne értük. Mivel az esetek nagy részében pótolhatatlan értékekről van szó, természetes, hogy az ügyfelek szeretnék megtalálni az igazán felkészült, lelkiismeretes szakembereket a műemlék restaurálásra, akik tisztában vannak felelősségükkel, munkájuk fontosságával.

Az érdeklődők jó helyen járnak, ugyanis csapatunk tudja, hogy a munkáján mennyi minden múlik. Az évek során számtalan műemléket varázsoltunk újjá, mentettük meg a profi technikánknak köszönhetően, így ezek az értékek nem merülhetnek feledésbe.

A múlt emlékei nekünk is lényegesek, a körültekintő munkánkkal szeretnénk mi is hozzájárulni az értékek megőrzéséhez azért, hogy később, a jövő generációja is gyönyörködhessen ezekben az alkotásokban. Bármilyen műemlékkel kapcsolatban állunk rendelkezésre. Lelkiismeretesek vagyunk, a legapróbb részletekre is odafigyelünk. A végeredmény le fogja nyűgözni a megrendelőinket.

A műemlék restaurálást kedvező feltételek mellett vállaljuk, ügyfélközpontú szolgáltatás keretein belül. A restaurált emlékművek hozzájárulnak az igényes környezet megteremtéséhez is. Ha például egy tér felújításáról van szó, bátran gondoljon ránk, hiszen az emlékművek felületét nem lehet akármilyen szerekkel újjá varázsolni.

Felkeltettük az érdeklődését, és ránk bízná a munkát? Keressen bennünket, és garantáljuk, hogy elégedett lesz a szolgáltatásunkkal! Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, illetve a korábbi projektjeinkről is láthat fotókat, így előzetesen megbizonyosodhat arról, hogy kifogástalanul dolgozunk.

Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye fel velünk a kapcsolatot mihamarabb, ha kőrestaurátori szolgáltatásainkra szüksége lenne!

Keressen elérhetőségeinken!

Telefonszámunk: 0620-912-3031 E-mail címünk: dorkft@gmail.com