Ebbe a tevékenységi körbe tulajdonképpen minden bele is tartozik, így hát csak azt említem amit máshol nem említek.

Konyhapult:

Olyan konyhapultra vágyik, amely nagy terhelés mellett is újszerű marad?

Válassza az általunk kínált gránit konyhapultot!

A konyha az otthonunknak meghatározó része, hiszen itt táplálkozunk, itt főzünk, készülünk az ünnepekre és a társasági élet jelentős részét is itt bonyolítjuk. A nagy igénybevétel azonban a konyhapultokat sújtja leginkább.
Az általunk kínált gránitpultok számos előnnyel bírnak:

  • Esztétikus, elegáns megjelenést nyújtanak otthonában
  • Gazdag színválasztékuk lehetővé teszi, hogy konyhája stílusához illő darabot válasszon
  • Ellenálló felületűek, nem okoz problémát számukra a karcolás, vágás, sem egyéb sérülések
  • Nagyfokú hőálló képességgel bír, így a forró edények sem csorbítják szépségét
  • Egyszerűen tisztítható felületük időtálló

Minimális karbantartást igényelnek az általunk kínált konyhapultok, a hosszan tartó használat érdekében. Ápolásukat tekintve elegendő, ha évente 1-2 alkalommal egy erre a célra kifejlesztett impregnáló anyaggal lekezeljük, így több évtizeden keresztül is megőrizheti a gránit konyhapult eredeti szépségét. Ez az eljárás segít a pultot még taszítóbbá tenni az olaj, víz és más szennyeződések ellen.

Nagyon nagy előnye a fával szemben, hogy nem vetemedik, nem nedvszívó és ezáltal nem rohad. Hátránya természetesen az árkülönbség, aminél ha figyelembe vesszük, hogy a fát 5-8 éven belül cserélni kell már nem is olyan nagy, vagy nincs is. Anyaga csak gránit lehet, mert az nem szívja a nedvességet és így nem foltosodik. Az árat nagyban befolyásolja a rendkívűl nagy gránit választék. Egyes fajták között lehet akár kétszeres árkülönbség is.
Ha időtálló és minőségi konyhapult az álma, jöjjön el hozzánk!

Szobrok faragása:

A szobrokat 90 %-ban meglévő minta alapján készítjük, ami lehet többféle anyagból. A legbeváltabb módszer az agyagból való megmintázás, amiről szilikon forma készül, majd később ebbe a formába gipszből kiöntjük a megfaragandó elemet, alakot. Ezt a területet szerencsére még nem sikerült gépesíteni teljesen, így a szakmának ez a része rendkívül nagy élményt nyújt nekünk szakembereknek is. Itt nem ismeretes a gépsor elmélet, a hajtás, itt bizony részletről részletre kell haladni mígnem egyszercsak összeáll a végeredmény.

Posztamens készítés:

A posztamens az a tartó elem, amin a szobor rajta van és ami a szobrot tartja. Ebből adódik, hogy van esztétikai és statikai szerepe is. Ilyen posztamensek készülhetnek egész kicsibe is pl. 10x10x2 cm nagyságban egy kis ólom, alumíum vagy bronz szobor alá és készülhetnek egészen nagyba is amit nem is lehet egy darabban elkészíteni. Anyaga bármilyen kő lehet.

A kőfaragás

A szobrász legnemesebb anyaga a kő, melynek tökéletes megmunkálása komoly szakértelmet és több éves gyakorlást igényel. A kőfaragás egy olyan művészet, ahol a kőtömbökből – a fölösleg lefaragásával – születik meg a forma, alak. Kezdetekben határozott és erőteljes ütésekre van szükség a nagyobb darabok eltávolítására, azonban amikor megszületett a kért méretű kőtömb, már sokkal aprólékosabb és finomabb mozdulatokat igényel.

A kőfaragás legnagyobb felelőssége, hogy kifinomult és részletgazdag alakok szülessenek. Minden egyes részlet kivitelezése külön tervezéssel jár, ráadásul a mesterembernek tudnia kell, hogy a kő egyes részeihez milyen szerszámokkal nyúlhat hozzá. Ezen kívül komoly matematikai és művészeti ismerettel is rendelkeznie kell, mivel a kőfaragásban egyesül az anyag, a forma, a tömeg, a méret és szerkezet harmóniája. Ezeket megfelelően kell kombinálni, hogy a legszebb faragványok születhessenek.

A Dór Kőfaragó és Kőrestaurátor Műhely mögött több éves tapasztalat és számtalan referenciamunka áll. A kőfaragást mesterfokon űzzük és mindig a legtökéletesebb munkát várjuk el magunktól! Kérje ajánlatunkat!

Kőfaragás napjainkban

A kőfaragás mind az építészetben, mind a díszítő szobrászatban hosszú évszázadok óta állt az emberek komfort és esztétikai igényeinek kielégítésének szolgálatában. Napjainkban a modern technológiai fejlődéseknek és divathullámoknak köszönhetően az építészetben megannyi anyag és kivitelezési technikai kap helyet, azonban mindig bebizonyosodik, hogy a klasszikus és a modern mindig megfér egymás mellett, valamint kiegészítik egymást.

A kőfaragásnak köszönhetően az építészet, szobrászat és restaurálás megőrizhette azokat a klasszikus és elegáns formákat és stílusirányzatokat, melyek régi idők vonásait viselik magukon, ezzel esztétikus látványt kölcsönözve és a tartósságot, megbízhatóságot képviselve. Az épületeken, közterületeken elhelyezett díszítőelemek esetében, valamint a sírszobrászatban egyaránt helye van a modern anyaghasználat és formavilág mellett a konzervatív értékekkel bíró kőfaragásnak, amellyel minden egyéni esztétikai igény és funkcionalitás kielégíthető.

Amennyiben minőségi és dekoratív kivitelezésre van szüksége, válasszon megbízható, tapasztalt kőfaragó mestereket. Sok éves tapasztalatunknak köszönhetően minden egyéni kérésnek állunk elébe számos területen!

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

Kőfaragót keres Budapesten? Nálunk jó helyen jár!

Már az ősember is felhasználta a köveket, és eszközöket készített belőle a mindennapi teendők megkönnyítése érdekében. Azóta a hosszú évek során már nem alapvető tevékenységeinkhez használjuk a köveket, nem csak eszközöket készítünk belőle, hanem szobrokat, dísztárgyakat, akár egész épületeket faragunk kőből.

Egy professzionális kőfaragó ötvözi a művészetet és a funkciót, precízen, aprólékosan dolgozik. Ilyen kőfaragót Budapesten nehéz találni. Bár Szent István kb.1000 évvel ezelőtt elrendelte, hogy minden tizedik falunak templomot kell építeni, és ez elősegítette a kőfaragók elterjedését az akkori Magyarországon, ennek ellenére hazánkban ma igen kevés valóban jó kőfaragó mester dolgozik.

Cégünk szakemberei korszerű eszközökkel, ám a klasszikus értékeket szem előtt tartva dolgoznak, legyen szó konyhapultról, ablakpárkányról, vagy akár sírkőről. Ha minőségi munkára van szüksége, válassza budapesti kőfaragóinkat! Egyedi igényeivel és felmerülő kérdéseivel bátran keresse fel munkatársainkat!

Keressen elérhetőségeinken!

Telefonszámunk: 0620-912-3031 E-mail címünk: dorkft@gmail.com