Ablakpárkányok:

Tartós, minőségi ablakpárkányt szeretne? Készíttesse el velünk!

Ezek lehetnek műkőből és terméskőből is. Szokás kívűlre és belülre is tenni egyaránt. Belülre a műkövet nem célszerű alkalmazni, mert ott a belső berendezés ennél esztétikusabbat kíván. A műkőről már egy másik modulban beszéltem, de ebbe a kategóriába is tartozik, úgyhogy itt is leírom. A leggyakoribb a 3-4 cm vastagságú, de ez függ a párkány hosszától is. Mivel vasalva vannak, egy bizonyos vastagságnál nem lehet vékonyabb, mert ott előbb utóbb át ütne a rozsda. Színe általában fehér vagy világos szürke. Nagyon fontos az ablakpárkány esetében, hogy legyen benne kellő szélességű és mélységű vízor, ami a vizet elvezeti a faltól és nem lesz a párkány két oldalán szürke vízlefolyás. A fehér műkő a fehér cement ára miatt kb. 15-20 %-kal drágább. Az ár függ a vastagságától, a szélességétől és megrendelt mennyiségtől is.

Hozzávetőlegesen 4000,- és 5500,- között szokott kijönni. Valamint készülhet ablakpárkány terméskőből is. Ezek közül a leggyakoribb, főleg beltérbe a horváth Kanfanar mészkőből készült. Ennek a kőnek tulajdonképpen csak előnye van. Ez a leginkább megfizethető, teljesen tömör, elég kemény amitől kellően fényezhető és kellemes világos barna-bézs színe miatt álltalában minden ház berendezéséhez jól passzol. Persze ezen kívűl számos típus létezik, nehéz is lenne felsorolni. Az ára pl. a horváth mészkőnek 7500,- és 9500,- között van vastagságtól függően 20 cm szélességig.

Minőségi gránit ablakpárkányok

Otthonunk kialakítása és felépítése során mindenki az egyedi, dekoratív és időtálló megoldások felkutatására és alkalmazására törekszik, melyek a nagyobb, látványosabb elemektől az apró kiegészítőkig fontos szerepet játszanak. Az ablakpárkányok nem túl nagy méretű, azonban annál fontosabb elemei otthonunknak, melyek elhelyezéstől függően különböző feladatokat látnak el, ezért érdemes esztétikus és tartós darabokat választani.

A külső ablakpárkányok elsődlegesen funkcionális szerepet játszanak otthonunk védelmének érdekében, hiszen megakadályozzák az ablakok mentén történő beázást és ennek következtében penészedést és gombásodást. A belső ablakpárkányok főként dekorációs szerepet töltenek be lakásunk belső tereiben. Napjainkban a tulajdonosok széles palettáról választhatnak ablakpárkányt anyaghasználat tekintetében, melyek között az egyik igen közkedvelt, esztétikus és tartós megoldás a gránit ablakpárkány, mely ellenálló az időjárási viszontagságokkal szemben, jól tűri a hőmérsékletváltozást és egyben mutatós is.

Tegye otthonát esztétikussá és válasszon időtálló gránit ablakpárkányokat, melyek egyedi kivitelezéséért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Kerítésfedkő:

Ezeket az elemeket a kerítés lábazatának lezárására, lefedésére készítjük. Funkciója részben esztétikai, részben pedig elvezeti a vizet a lábazati részről ezáltal óvja azt. Anyaga a legtöbb esetben műkő. Lehet sima egyenes és úgynevezett prizmás kivitelbe is. Félreértés ne essék a sima kivitelt is egy oldalra lejtetni szoktuk és a víz így ezen sem áll meg. Természetesen ennél a terméknél is nagyon fontos a vízor, de itt már két oldalon, illetve az oszlopok tetejére kerülő sapkákra négy oldalon. Az ár itt is változó szélességtől, vastagságtól, mennyiségtől és itt már kiviteltől is. Hozzávetőlegesen a sima fedkő 4500,- és 7000,- , a prizmás 6500,- és 8000,- között szokott lenni.

A fent említett árak legyártva értendők, tehát az elhelyezés nincs benne, erre és a pontosabb árra kérjen árajánlatot.

Hogyan válasszunk ablakpárkányt?

Az ablakpárkány jelentőségéről sokan elfelejtkeznek, hiszen elsőre nem is gondolnánk, mennyit ad hozzá a ház külső, és a helyiségek belső megjelenéséhez. Fontos tehát felhívni a figyelmet arra, hogy ablakpárkányból is érdemes minőségi, időtálló és nem utolsó sorban dekoratív megoldásokat választani, hogy sok évig méltó kiegészítője lehessen otthonunknak.

Belső térbe mi elsősorban a gránit alapanyagot ajánljuk, ami kellően kifinomult, kiválóan illeszkedik a legkörültekintőbben kialakított helyiséghez is. Nem elhanyagolható szempont, hogy a gránit ablakpárkány ára nálunk az egyik legkedvezőbb a piacon, így egyszerre kap minőségi munkát és elérhető árakat.

Külső térbe pedig a műkő ablakpárkányt tanácsoljuk elsősorban, hiszen itt általában robosztusabb, rusztikus megoldásokra van szükség.

Ha Ön is szeretné gyönyörű ablakpárkánnyal kiegészíteni otthonát, keressen minket! Sokéves tapasztalattal rendelkező szakembereinknek köszönhetően biztos lehet benne, hogy minőségi végeredményt kap!

Érdekességek a gránitablakpárkányról!

A természetes kőnek a szépségét és ragyogását aligha tudja bármi is felülmúlni, főleg, hogyha lakberendezésről van szó – a gránitból készült ablakpárkányok ezért is nyújtanak ideális választást bármilyen lakás esetében.

A gránit ablakpárkány egyaránt alkalmas bel- és kültéri felhasználásra is. Érdekessége, hogy ez a legkeményebb, természetes kőből készült párkányfajta, így esetében bátran kijelenthetjük, hogy a gránit ablakpárkány a létező legtartósabb típus, hiszen nem csak néhány évig vehetjük hasznát, mint a kevésbé erős, nem kőből készült ablakpárkányoknak, hanem akár évtizedekig is csodálhatjuk a hosszantartó szépségét.

A gránit ablakpárkány másik fontos jellemzője, hogy árban is megfizethető, így ha mellette döntünk, akkor egy rendkívül jutányos befektetéssel is gazdagabbak leszünk.

Ha Ön is egy igazán minőségi és a divatból soha ki nem kopó ablakpárkányt szeretne, akkor a gránitból készült ablakpárkány lehet a legjobb választás Önnek! Higgye el, nem fog csalódni!

Keressen elérhetőségeinken!

Telefonszámunk: 0620-912-3031 E-mail címünk: dorkft@gmail.com