A kőfaragó tevékenységéről bővebben

A kőfaragó tevékenységéről bővebben

Mi különbözteti meg a kőfaragót a szobrásztól? Amíg a szobrász művészeti tevékenységet végez, addig egy kőfaragó által készített termékek meghatározott céllal készülnek, egyszerre töltenek be díszítő funkciót, vagy praktikus, mindennapi használatra alkalmas eszközök lesznek belőlük.

A kőfaragó is kővel dolgozik, mint a szobrász; ez lehet műkő, vagy pedig természetes kő, mint amilyen  a márvány, a gránit, a mészkő, vagy éppen az agglomerát. Az ezekből készült munkák sokkal szélesebb területet ölelnek fel, mint a szobrászok munkái. A kőfaragó ugyanúgy készíthet szobrot és épületdíszítést egyaránt, de ezen kívül még a portfóliójába tartozik a sírkövek, konyhapultok, mosogatópultok, lépcsők, ablakpárkányok, falburkolatok, padlóburkolatok, oszlopok, szegélykövek megtervezése és kivitelezése is.

A kőfaragó az építőiparral szorosan együttműködve végzi tevékenységét, hozzájárul ahhoz, hogy a részletek kifinomultak, színvonalasak, értékesek legyenek. Egy ingatlan értékét csak növelni tudják az olyan részletek, mint amilyenek a kézzel készült oszlopok, korlátok, pultok. Ahelyett, hogy kommersz tömegterméket választana, döntsön inkább az egyedi, nívós termék mellett! Ennek nagyon sok előnye van. Hiába olcsóbb az áruházi termék, ha nem olyan szép, és nem tud olyan sokáig kitartani, mint egy mesterember által készített darab.

Ha valaki kőfaragót bíz meg a hasonló munkákkal, azzal támogatja a helyi vállalkozókat is, de a saját dolgát is megkönnyíti, mert teljesen méretre szabott és az ízlésének tökéletesen megfelelő tárgyakat, díszeket, kiegészítőket rendelhet meg.

A kőfaragó a műhelyében tervezi meg a terméket, méretre vágja a kőtömböket, farag, kivitelez, majd a helyszínre szállítja az elkészült megrendelést, ott pedig maga végzi el a beépítést. Minden munkafázist egy szakemberre bízhatunk, ami növeli a munka színvonalát, értékét.

Keressen meg minket honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén, ha szeretne kőfaragó munkát rendelni, vagy a kérdéseit szeretné feltenni!