Tudnivalók a homokfúvásról

Tudnivalók a homokfúvásról

Manapság, a technológia fejlődésének köszönhetően számtalan felületkezelési megoldás áll rendelkezésre ahhoz, hogy a különböző alapanyagú munkadarabok, mint például a kő és téglafelületek tökéletessé váljanak. Utóbbiak kapcsán a leggyakrabban alkalmazott technológia a homokfúvás, ami egy igazán kedvező eljárásnak számít a felületkezelések kapcsán, nemcsak kő és tégla alapanyag esetében!

A homokfúvás során sűrített levegő kerül felhasználásra, amit szemcsékkel vegyítenek, ezek pedig a sűrített levegő áramlásának segítségével nagy sebességre felgyorsulnak. A szemcsék és a sűrített levegő keverése egy homokfúvó tartályban  történik meg, amihez a szükséges fúvólevegőt egy légkompresszor szolgáltatja. Ez a levegő és szemcse keverék a homokfúvó tartályból kopásálló tömlőn jut el a kezelő szakemberig, aki a tömlő végén rögzített, nagy kopásállósággal rendelkező fúvóka mozgatásával irányítja a munkafolyamatot, és szórja a munkadarabra a szemcséket, amik az energiájukat akkor adják  le, amikor  az adott felülettel  érintkeznek.

Nemcsak fix, helyhez kötött homokfúvás létezik, hanem mobilis is, ilyenkor pedig más alapanyagot használnak fel a szakemberek, mégpedig kvarchomokot, ezen kívül pedig egyéb ásványi, kő és acél alapanyagú szemcséket, de műanyag és növényi eredetű szemcsék is felhasználásra kerülhetnek. Az, hogy végül melyik alapanyag kerül felhasználásra a mobil homokfúvás során, legfőképp az alapfelület tulajdonságaitól függ.

Általában kő-, vagy téglafelületek esetében kvarchomok használatos homokfúváskor, legyen szó ipari területről, vagy más helyszínről, azonban bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy eltérő alapanyagot alkalmaznak. Erről mindenképp érdeklődjön, mielőtt igénybe venné a szolgáltatást!

Ha további információkat szeretne megtudni a homokfúvásról, vagy igénybe venné szolgáltatásunkat kő vagy téglafelület megtisztításához, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken! A színvonalas, ügyfélközpontú szolgáltatást garantáljuk!