Mire figyeljen kerítés kiviteleztetésekor?

A kerítések rendkívül fontos szerepet töltenek be a különböző ingatlanok életében: az esztétikai tényezőkön túl a biztonságról is gondoskodnak. Ahhoz, hogy mindkét szerepet képesek legyenek betölteni, bizonyos szempontokra kiemelt figyelmet kell fordítani a kerítés kiviteleztetésekor, így a végeredménnyel garantáltan elégedett lesz.

A kerítés megtervezésekor olyan anyagot kell választani hozzá, ami mind küllemben, mind szerkezetileg ideális. Leginkább a kő az, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel, hiszen látványos, ugyanakkor masszív és időtálló, így képes hosszú éveken át betölteni kerítésként a rendeltetésszerű szerepét. A kő ráadásul rendkívül széles kínálatban áll a rendelkezésre, így tökéletesen igazodhat az ingatlan stílusához és színvilágához, emellett fontos, hogy egy kőből készült kerítés felújítása egyszerű és gyors, tehát, ha elhasználódik, koszolódik, néhány óra alatt újjá lehet varázsolni, és a megfelelő szakember segítségével a letört, hiányzó elemek is újra a helyükre kerülhetnek.

A kerítés tervezésekor elengedhetetlen, hogy a méretekre is odafigyeljen! A kerítést a ház méreteihez igazítva szükséges meghatározni. Egy magasabb, kétszintes ingatlan előtt jól mutat egy magasabb kerítés, azonban, ha ház alacsonyabb, érdemes a kerítést is alacsonyabbra tervezni az arányok megtartásának érdekében, így érheti el a legmagasabb esztétikai hatást.

Ha van házi kedvence, vagy gyermeke, rájuk is gondoljon, amikor a kerítés tervezése történik. Mindenképp olyan legyen a végeredmény, ami az ő biztonságukat is szolgálja, így megóvhatja őket a sérülésektől, illetve attól, hogy esetleg kijussanak a kertből, ezáltal veszélybe sodorva magukat.

Ha Ön is kőből szeretné kiviteleztetni a kerítését, és minőségi szolgáltatást venne igénybe, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken! Garantáljuk, hogy elégedett lesz a végeredménnyel, ami hosszú éveken át ki fogja szolgálni ingatlanját mind az esztétikai, mind pedig a biztonsági tényezőket tekintve. Kezdjük el együtt a közös munkát!