ablakpárkány

Az ablakpárkány szerepéről bővebben

Az ablakpárkány szerepe nem csupán esztétikai és kényelmi, ugyanis rendkívül fontos feladata van a nedvesség elvezetésében a nyílászáróktól. Sokan nem is gondolnák, de az ablakpárkány bizony fontos része a homlokzatnak. Itt nem csak arról van szó, hogy jól mutat, ugyanis az ablakok nedvesség elleni szigetelésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent érdemes tudni az ablakpárkányokról!

A külső ablakpárkányok feladata, hogy a lecsorgó nedvességet elvezessék az ablakoktól, így megelőzve a beázásukat. A víz ugyanis ennek köszönhetően nem a homlokzaton fog végigfolyni, hanem attól távolabb csöpög majd le és így nem tesz kárt a szerkezetben. Természetesen ahhoz, hogy ezt a feladatukat megfelelően ellássák, fontos az ablakpárkányok alapanyaga, valamint a beépítés minősége. Mindenképp olyan anyagra van szükség, aminek nem árt sem a csapadék, sem a napsugárzás, de még az erős fagy sem. Ilyen az például az acéllemez, azonban, ha esztétikailag is előnyös döntést szeretnénk hozni, akkor a legjobb választás a gránit, a műkő vagy a márvány. A belső ablakpárkányok szerepe kisebb, itt már valóban inkább a kényelem és a látvány a fontos. Ide alkalmas lenne például akár a műanyag is, ám a fent említett anyagok tartósságának és eleganciájának nincsen párja.

Érdemes olyan ablakpárkányt választani, ami nem igényel ápolást, ugyanakkor hosszú távon is megállja majd a helyét és sokáig megőrzi a szépségét is. Cégünk egyik fő tevékenysége a gránit, márvány és műkő ablakpárkányok kivitelezése, így érdemes minket felkeresni, ha tartós és elegáns megoldásra van szükség. Áraink megfizethetőek, és igyekszünk a megrendeléseket minden esetben rövid határidőn belül teljesíteni, így kiváló ár-érték arányt nyújtva.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését az általunk kínált ablakpárkányokkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal részletes tájékoztatásért! Ne habozzon, forduljon munkatársainkhoz még ma, hogy mielőbb megkezdhessük új ablakpárkányainak gyártását!