Miért bízza kőrestaurátorra a műemlékek, kőszobrok helyreállítását?

Manapság több helyen is találkozhatnak az emberek olyan műemlékekkel vagy kőszobrokkal, amiken már igencsak meglátszik az idő múlása, és az, hogy nap, mint nap rengeteg külső hatás éri őket. Ezeknek a szobroknak a jelentős része rendkívül értékes, pótolhatatlan darab, amiknek bizonyos időközönként szükséges a rendbetételéről gondoskodni. Mivel ezek a kőszobrok és műemlékek speciális törődést igényelnek, elengedhetetlen, hogy a helyreállításukat szakember, vagyis kőrestaurátor végezze.

A kőrestaurátor kellő tapasztalattal rendelkezik az értékes műemlékek és kőszobrok helyreállításában. Tisztában van azzal, hogy melyek azok az anyagok és eszközök, amikre szükség van az értékes tárgyak rendbehozatalához, így a munkájával nem tud kárt tenni bennük. A kőrestaurátor pontos és precíz munkával varázsolja újjá a kőszobrokat. Eltünteti a szennyeződéseket speciális vegyszerekkel és hatékony eszközökkel, továbbá gondoskodik az esetleges rongálásból fakadó sérülések eltávolításáról is. A végeredmény olyan, mintha új lenne, így ismét díszítheti a környezetét.

A kőrestaurátornak egyetlen hiba, vagy szennyeződés sem jelent kihívást. Komoly szakmai tudás birtokában van, emellett ismeri azokat a praktikákat, amelyek felhasználásával rövid idő alatt a legmakacsabb foltokkal, illetve rongálásokkal is meg tud küzdeni úgy, hogy nem tesz kárt a szobrokban.

Ha Ön is szakemberre bízná ezt a munkát, azonban a helyreállítási munkálatokhoz még nem talált tapasztalt, megbízható kőrestaurátort, ne kutasson tovább, ugyanis nálunk jó helyen jár! A restaurálás terén több éves tapasztalattal rendelkezünk, és folyamatosan bővítjük az ezzel kapcsolatos tudásunkat, így valóban minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani a bennünket felkereső ügyfeleknek.

Ha szeretné igénybe venni kőrestaurátor segítségét, vagy bővebb információkra van szüksége előzetesen a restaurálás folyamatáról, keressen bennünket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!