Emlékmű készítés

Emlékmű készítés, méltó emlékhelyek kialakításához

Emlékművek készítését vállaljuk kőfaragással, az Ön elképzeléseinek megfelelően. Változatos, egyedi, dekoratív megoldásokkal állunk rendelkezésére.

Az emlékmű egy olyan emlékeztető építészeti vagy képzőművészeti alkotás, amelyet egy jeles esemény vagy egy nagy hatású, jeles személy emlékére, tiszteletére készítettek. Gyakori típusa az egyetlen, nagy kőtömbből kifaragott kőpillér. Fontos, hogy az emlékművet nem szabad összekeverni a műemlékkel

Az emlékmű készítést minden esetben alapos tervezés előzi meg. Nyilvánvalóan fontos tisztázni a célt, hogy kinek vagy minek az emlékére készül, illetve a tervezés során meghatározó a méret és a stílus is. Az emlékművet a kőfaragó mester az esetek többségében egyetlen nagy méretű kőtömbből faragja ki, a végleges formát aprólékosan, milliméterről milliméterre haladva alakítja ki. Az emléktáblák egy kicsit az egyszerűbb formájuknak tekinthetőek, ezeket főleg épületek homlokzatán helyezik el.

Az emlékmű készülhet egy személy emlékére, egy fontos történés tiszteletére, például gyakran emlékeznek meg ily módon híres, történelmi személyekre, jelentős történelmi eseményekre. Az emlékmű készítést cégek és magánszemélyek egyaránt megrendelhetik.

Cégünk, a DÓR Kőfaragó Kőrestauráló Kft. rendszeresen készít emlékműveket és nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren. A tervezés és a kivitelezés során mindenben igyekszünk ügyfeleink igényeinek megfelelni, hogy a végeredmény egy olyan emlékmű legyen, ami méltó emléket állít az adott személynek vagy eseménynek. Mestereink a kőfaragás minden technikáját ismerik és minden megrendelést legjobb tudásuk szerint teljesítenek.

Amennyiben az emlékmű készítés felkeltette az érdeklődését, jó helyen jár! Ha szeretné igénybe venni a szolgáltatást vagy többet szeretne róla megtudni, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén és minden kérdésére válaszolnak. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy mielőbb megkezdődhessen az emlékmű tervezése!