A kőrestaurátor helyreállítja a műemlékek eredeti állapotát!

Hazánkban számos védett műemléki érték található, amiknek a felújítása szigorú szabályokhoz kötött. A törvény szerint a műemlékeket fizikai valójukban kell megőrizni, és az értékleltárba felvett értéke tekintetében előnyben kell részesíteni az eredeti alkotóanyag, szerkezet, forma megőrzését biztosító, állagjavító konzerváló eljárásokat, a restaurálást, valamint a hagyományos építészeti-műszaki megoldásokat. Azért, hogy ez maradéktalanul megvalósulhasson, profi kőrestaurátor szakértelmére van szükség.

Amikor egy műemlék épület vagy akár szobor állapota leromlik és szükségessé válik a felújítás, akkor nagyon fontos, hogy ez a vonatkozó szabályok betartásával történjen. A törvény kimondja, hogy a műemlék védett értékeit érvényre kell juttatni, helyre kell állítani annak kortörténeti jellegét, továbbá biztosítani kell a kortörténeti jelleg érvényesülését. A felújítás során a tudományos és helyszíni kutatásokon alapuló restaurátori módszerekkel történő konzerválást, esztétikai helyreállítást, restaurálást szükséges biztosítani. A cél az, hogy megőrizzük, illetve helyreállítsuk az eredeti állapotot, ezért az ilyen munkákhoz csakis profi kőrestaurátor munkáját szabad igénybe venni. Fontos figyelembe venni továbbá azt is, hogy képző- és iparművészeti értéket képviselő alkotórész, tartozék, beépített berendezési tárgy eltávolítása, áthelyezése csak szakértői jogosultsággal rendelkező restaurátor közreműködésével, az általa készített terv alapján, a tevékenység dokumentálása mellett végezhető. Cégünk olyan, magas szakmai tudással rendelkező kőrestaurátorokkal dolgozik együtt, akik tisztában vannak a szabályokkal, és minden munkát az előírások szerint végeznek. Korszerű, karbantartott eszközök állnak rendelkezésünkre, melyekkel bármilyen volumenű kőrestaurátor munkát el tudunk végezni.

Ha műemlék felújításához keres profi kőrestaurátort, a legjobb helyen jár! Számos referenciánk és elégedett ügyfelünk a bizonyítéka a szakértelmünknek. Amennyiben kérdése van, illetve árajánlatot szeretne kérni, forduljon bátran hozzánk a megadott elérhetőségeinken, és bízza a műemlék felújítását profi kőrestaurátorokra!